Kids met compassie

‘Kinderen die proberen vriendelijker te zijn tegen andere kinderen zijn gelukkiger en worden beter geaccepteerd’. De conclusie van een onderzoek, beschreven in een artikel op NU.nl.

Het verbaast me niet dat vriendelijkheid (naar jezelf en anderen) bijdraagt aan geluk. Het verbaast me wel dat dit gevoel en deze houding van vriendelijkheid soms zo ver van ons afstaan, dat een onderzoek aan moet tonen dat dit zo is. 

We weten allemaal dat we ons prettig voelen bij een aardig woord, een knuffel, een glimlach, het gevoel dat je er mag zijn.  Deze vriendelijkheid, daaruit voortkomend misschien het gevoel van verbondenheid, geeft ons een warm gevoel.  Dit gevoel zorgt ervoor dat we meer kunnen hebben van elkaar en meer geneigd zijn iets voor een ander te doen. … Lees verder op Leefinaandacht.nl

Bron: Leefinaandacht.nl
Foto: Pixabay
 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *