Kernenergie geschikt/ongeschikt?

In Filosofie op de Zuidas gaat VU-filosoof Ad Verbrugge in gesprek met klimaatgezant Hugo von Meijenfeldt, over milieubewustzijn en kernenergie.

Kernenergie geschikt/ongeschikt?

Na de kernramp in Tsjernobyl in 1986, demonstreerden Nederlanders nog massaal tegen nieuwe kerncentrales. De laatste jaren was kernenergie geen hot issue. Maar dat is sinds 11 maart dit jaar aan het veranderen. Door de grote problemen met de kerncentrale in Japan maken we ons weer druk over nucleair afval en stralingsgevaar. Wordt kerncentrale 1 van Fukushima hét keerpunt in de publieke opinie over kernenergie en milieu in het algemeen? Of zakt het thema weer snel naar de achtergrond?

Hugo von Meijenfeldt

Hugo von Meijenfeldt is plaatsvervangend directeur-generaal bij het ministerie voor Infrastructuur en Milieu en klimaatgezant namens het Ministerie van Buitenlandse Zaken o.a. tijdens de milieutop in Cancún.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *