Kerken – tegenstanders of medestanders van de internationale homo-emancipatie?

Op 24 juni is er in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam een paneldiscussie over “export van homohaat” door kerken. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Lutherse Diaconie Amsterdam samen met het Pride Fonds Fonds.

Programma

Désanne van Brederode richt zich met panelgasten gezamenlijk op de vragen : Hoe komt het dat kerk(en) soms als tegenstanders en soms als medestanders optreden inzake homo-emancipatie? Wat is de oorzaak van deze grote verschillen? Waar komt de haat en angst tegen lesbiennes, homoseksuelen biseksuelen en transgenders (LHBT-ers) in Oost-Europa en Afrika vandaan? Hoe kan een dialoog bijdragen aan een oplossing?

Ook is er de tentoonstelling Photos against omophobia.

Foto: © Pete Muller

Praktische informatie

Dinsdag 24 juni 2014

20.00 tot 22.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)

Oude Lutherse Kerk

Singel 411/hoek Spui

Bereikbaar met tram 1,2,5 (halte Spui) en tram 4,9,14,16,24 (halte Spui/Rokin)

Aanmelden via r.serier@amnesty.nl. Informatie

Homorechten wereldwijd onder druk

Overal ter wereld worden mensen vervolgd vanwege hun seksuele oriëntatie of gender-identiteit. Zij die opkomen voor gelijke rechten van betalen een hoge prijs voor hun moed. Deze activisten worden ondersteund door COC Nederland en Amnesty International door middel van het Pride Fonds. Ook de Lutherse Diaconie ondersteunt via haar kerkelijk netwerk homo-emancipatieprojecten bv. IAM in Zuid-Afrika.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *