Kerk in actie brengt Diaconale Verkiezingswijzer

Kerk in Actie heeft met het oog op de verkiezingen van 12 september 2012 een Diaconale Verkiezingswijzer laten samenstellen door Oikos.

De programma’s van een groot aantal partijen zijn vergeleken aan de hand van een vijftal diaconale thema’s die centraal staan in het diaconale werk van de Protestantse Kerk in Nederland. Dat zijn armoedebestrijding, vluchtelingen, duurzaamheid, zorg en mondiale verantwoordelijkheden.

Kerk in Actie biedt hierbij ondersteuning aan protestantse gemeenten en pleit regelmatig op basis van signalen uit het diaconale werk voor verbeteringen van beleid bij politici. De Diaconale Verkiezingswijzer 2012 geeft inzicht welke visie partijen hebben over ontwikkelingen die deze thema’s raken, hoe de positie van specifieke kwetsbare groepen in onze samenleving verbeterd kan worden en welke concrete ideeën ze willen uitwerken.

Kerk in Actie reikt met deze Diaconale verkiezingswijzer 2012 haar achterban een hulpmiddel en informatie aan om zelf tot een eigen afweging en keuze te komen. De beleidsvoornemens van de politieke partijen zijn per thema geïnterpreteerd vanuit een diaconale bril. Deze interpretatie is daarmee niet neutraal, maar wel transparant. De vergelijking laat andere thema’s buiten beschouwing.

Bekijk hier de Diaconale Verkiezingswijzer 2012.

Bron: Kerk in Actie

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *