Kartonnen kerk verrijst in Christchurch

De angli­caanse kathe­draal van Christchurch in Nieuw Zee­land, die op 22 feb­ru­ari 2011 ver­woest is door een zware aard­bev­ing, wordt voor­lopig ver­van­gen door een kar­ton­nen kerk. Deze zal in augus­tus in gebruik zijn. Dat heeft Jayson Rhodes, woordvoerder van de angli­caanse kerk, laten weten.

Het kerkge­bouw bestaat uit 64 rollen kar­ton, gemon­teerd op een ijzeren– en houten struc­tuur en biedt plaats aan ongeveer 700 personen. Kost­prijs van het project is 2,5 miljoen euro.

De kerk is een ontwerp van de Japanse archi­tect Shigeru Ban, wereld­wijd bek­end voor zijn realisaties in kar­ton, met name na natu­ur­ram­pen. De kar­ton­nen kerk heeft een levensduur van 20 jaar.

De aard­bev­ing van 22 feb­ru­ari 2011 ver­woestte een belan­grijk deel van de stad Christchurch. Er vie­len 185 doden. Tien­duizend huizen wer­den ver­woest, hon­derd­duizend andere wonin­gen liepen schade op.

Kijk hier voor impressies van het nog te bouwen godshuis.

Bron: Kerknieuws
Foto:
Takatori Catholic Church, Hyogo, Japan, een eerder project van Ban (Ilya Ivanov/Wikimedia Commons)

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *