Kaffeefahrt ins Krematorium

In Duitsland zijn ze een fenomeen: ‘Kaffeefahrten’. Tijdens deze bustochtjes inclusief ‘Kaffee und Kuchen’, brengen Duitse toeristen op leeftijd een bezoek aan fabrikanten van allerlei koopwaar. In ruil voor een goedkope, aangename reis verwacht de organisator dat zij onderweg flink in de buidel tasten.

In zijn film laat filmmaker Sergej Kreso zien dat deze verkoopstrategie tegenwoordig zelfs wordt gebruikt om uitvaarten aan de man te brengen. Kreso kijkt mee met de Duitse uitvaartondernemer Karl Schumacher die met een goede neus voor commercie Kaffeefahrten organiseert naar het Nederlandse crematorium in Venlo.

Kaffeefahrt ins Krematorium is een intrigerende documentaire over het opkomende uitvaarttoerisme in de Duits-Nederlandse grensstreek en wijst de kijker op de vercommercialisering van het ‘laatste afscheid’ in relatie tot onze eigen verlegenheid met de dood.

Meer informatie.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *