Jos Breuer

Directeur van de Stichting Mens en Samenleving.

De Stichting Mens en Samenleving (SMS) biedt mogelijkheden voor ontspanning, ontmoeting en bezinning in een turbulente wereld. Zij richt zich hierbij op ouderen en anderen die geconfronteerd worden met fysieke en/of sociale beperkingen. Met haar activiteiten en voorzieningen wil SMS tegemoetkomen aan de behoefte aan ontspanning en ontmoeting: tijd voor een pas op de plaats, een plek om tot je zelf te komen.

Onze activiteiten worden gekenmerkt door veel persoonlijke aandacht en zijn kleinschalig. SMS geeft hieraan gestalte door de volgende activiteiten: SMS-vakanties die vakanties organiseert met zorg, waarin drempels figuurlijk en letterlijk worden weggenomen. De vakantieweken worden uitgevoerd door onze geweldige vrijwilligers, die hun vrije tijd beschikbaar stellen om onze gasten een week te laten genieten.

De reacties op onze vakanties zijn overweldigend. Onze gasten voelen zich gehoord en gekend en ervaren dit als zeer betekenisvol. De dankbaarheid is groot, de inzet van onze vrijwilligers wordt vaak geprezen. De vakanties bij SMS staan open voor mensen van alle gezindten. Jaarlijks maken wij vakantie mogelijk voor 700-800 vakantiegasten.

Het beschikbaar stellen van een vakantie-accomodatie met aangepaste zorgfaciliteiten in de prachtige bossen bij Lunteren; ‘Het Bosgoed’. Deze accommodatie wordt door onze gasten geroemd om haar vriendelijke sfeer en entourage. Het Bosgoed is met haar aangepaste faciliteiten tegen kostprijs beschikbaar voor alle groepen en organisaties die zorgvakanties willen organiseren.

SMS bestaat als goede doelen-organisatie al meer dan 100 jaar. Als vakantieorganisatie is SMS lid van de NBAV en voldoet daarmee aan de kwaliteitscriteria van de branche organisatie voor aangepaste vakanties. Graag zou SMS het aantal vakantiegasten en vrijwilligers verder willen uitbreiden.

jos.breuer@smsvakanties.nl
www.smsvakanties.nl

Klik hier om het programma nog eens te beluisteren

Rinus van Warven
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *