Jongerenprijs Kerk en Wereld

Eind dit jaar zal voor de derde keer de Kerk en Wereld Jongerenprijs worden uitgereikt, een van de weinige jongerenprijzen in kerkelijk en religieus Nederland. Nieuw dit jaar is dat er 2 prijzen zijn van elk 5.000 euro. De ene prijs is voor het beste reeds georganiseerde reli-jongerenproject in 2012 of 2013 en de andere prijs is voor het beste idee voor een nog te realiseren reli-jongerenproject in 2014. De uitreiking zal plaatsvinden op 7 november tijdens een bijeenkomst in Museum Catharijneconvent in Utrecht.

Vanaf vandaag tot en met 14 september kunnen projecten en ideeën voor beide prijzen worden aangemeld via de website www.jongerenprijs.nl. Daar is ook het reglement te vinden. Zowel de projecten als ideeën moeten een link hebben met de thema’s van Kerk en Wereld, zoals duurzaamheid, bruggen slaan en levensbeschouwelijke ontmoeting. Vanaf 23 september tot en met 31 oktober kan er via de website op alle goedgekeurde projecten en ideeën worden gestemd. De vijf beste projecten en vijf beste ideeën gaan door naar de finale op 7 november.

De komende maanden zullen maar liefst 9 ambassadeurs actief zijn om de Kerk en Wereld Jongerenprijs bekend te maken, met name via de social media. Onder andere Monique Samuel, Karel Smouter, Petra Hubbeling en Gauwain van Kooten Niekerk behoren tot deze groep ambassadeurs.

Klik hier voor meer informatie.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *