Jongerendebat over nieuwe geloofsvormen

Uit menig mobieltje klinkt tegenwoordig de dagelijkse oproep tot het gebed of de psalm van de dag. Daarom organiseert Imagine IC naar aanleiding van de video-installatie Mijn God op donderdag 25 oktober het jongerendebat Geloof 2.0. Het debat wisselt standpunten en ervaringen uit over digitale geloofsbeleving, of over actuele geloofsbeleving in digitale tijden.

De video-installatie Mijn God is sinds september te zien in de Openbare Bibliotheek Amsterdam Bijlmercentrum. De maker, kunstenaar Kostana Banovic, is geïntrigeerd door actuele gelovigheid en rituelen. In succesvolle filmwerken als May I Enter (2010) en Ploha (2008) verkent en verbeeldt ze deze thema’s in respectievelijk Salvador-Bahia en Sarajevo.

Op uitnodiging van Imagine IC werkte ze haar thematiek voor het eerst in haar loopbaan uit in Nederland – iets dat ze met de groeiende rol en invloed van geloof in ons land al langer heel graag wil. Kostana Banovic deed voor Mijn God veldonderzoek in en vanuit Amsterdam Nieuw-West en Amsterdam Zuidoost. Mijn God staat tot en met 3 maart 2013 bij Imagine IC.

Mijn God verzamelt en verbeeldt samen met vele jonge vertellers hun eigentijdse verhalen over geloof in zijn publieke praktijk én zijn private inspiratie. Het project biedt op 14 schermen persoonlijke kennismakingen met diverse islamitische en christelijke overtuigingen en maatschappijvisies. Met de presentatie van deze beeldverhalen op uiteenlopende plekken willen Imagine IC en Kostana Banovic bijdragen aan gedeelde kijken op, en gevoelens van nieuw Nederlanderschap, in deze tijden waarin dat onder druk van vele onzekerheden staat.

Imagine IC ontwikkelt in samenwerking met een jongerenredactie bij Mijn God een korte serie debatten. De eerste is dus volgende week donderdag. Log jij in in plaats van naar de kerk of moskee te gaan? Debatteer mee en meld je aan via info@imagineic.nl.

Imagine IC, Jongerendebat Geloof 2.0
Donderdag 25 oktober 2012
Vanaf 19.00 uur
Frankemaheerd 2 (via Openbare Bibliotheek Amsterdam Bijlmercemtrum (gelegen aan Abcouderpad 2)

Bron: Imagineic.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *