Jean Jacques Suurmond te gast in de Gelagkamer

Vandaag, donderdag 14 juni, is Trouw-columnist Jean Jacques Suurmond te gast zijn in de Gelagkamer. Hij zal een lezing houden over ‘fair religion’. Toegang gratis.

Buitenkerkelijk opgegroeid, werd Jean-Jacques Suurmond (1950, Kruiningen) vanaf 1970 diaconaal actief in de pinksterbeweging. Suurmond is voormalig bestuurslid van het Nederlands Bijbelgenootschap en van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland. Hij maakte deel uit van het curatorium bijzondere leerstoel voor de theologie van de charismatische vernieuwing (VU Amsterdam) en van de werkgroep spiritualiteit van de Raad van Kerken. Tevens was hij lid van de Society of Biblical Literature.

De stelling die Suurmond op 14 juni zal behandelen: Er is niets zo unfair als religie. 

Het evangelie luidt: gelukkig ben je als je vervolgd wordt, vergeef je vijanden, de eersten zullen de laatsten zijn. Het gaat mis als religie wel als ‘fair’ wordt gezien. Dan wordt ze ingelijfd in onze eigen agenda en leidt tot verdeeldheid of geweld.

U bent van harte welkom op 14 juni in sociëteit ‘de Gelagkamer’!

Wat:            Lezing in Sociëteit ‘De Gelagkamer’
Waar:          Sociëteit ‘De Gelagkamer’, Corvershof, Nieuwe Herengracht 18, 1018 DP Amsterdam
Wanneer:    Donderdagmiddag 14 juni 2012 vanaf 17.00 uur

Sociëteit ‘De Gelagkamer’
Prachtige historische gebouwen rond een grote binnentuin tussen de Nieuwe Herengracht en de Nieuwe Keizersgracht. In Amstelhoven is het bureau van de Protestantse Kerk en Diaconie Amsterdam gehuisvest. Iedereen die zich verbonden voelt met het werk van kerk en diaconie is lid van sociëteit ‘De Gelagkamer’. U bent er welkom elke donderdag van 15.00-19.00 uur.

[bron]

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *