"Je hoeft niet gelovig te zijn om te kunnen preken"

Twee weken geleden is in Amsterdam al weer de 4e editie van ‘De Preek van de Leek’ van start gegaan met een preek van cabaretier Jan Jaap van der Wal. De komende weken zal worden gepreekt door Paulien Cornelisse (6 november), Désanne van Brederode (13 november), Eberhard van der Laan (20 november) en Leoni Jansen (27 november). Een gesprek met een van de initiatiefnemers, stadspredikant Abeltje Hoogenkamp.

“Aan de eerste jaargang van ‘De Preek van de Leek’ deed KRO-presentator Arie Boomsma mee. Na zijn preek werd er door de kerkgangers luid geapplaudisseerd. ‘Dat is een goed teken’, zei Arie, ‘dat betekent dat je veel buitenkerkelijken binnen hebt’

Lees het hele artikel op nieuwwij.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *