Jacobine Geel gastspreker bij uitreiking compassieprijs

Theologe, televisiepresentatrice en columniste Jacobine Geel is gastspreker bij de uitreiking van de Compassieprijs op 5 april. Het onderwerp van haar lezing is ‘media en compassie’.

De Compassieprijs is ingesteld in 2011 en gaat elk jaar naar iemand die ‘harten heeft weten te verzachten en mensen heeft weten te verbinden’. Voor 2013 is gekozen voor de media als terrein waarop de prijs wordt toegekend. Jacobine Geel is gevraagd als spreker omdat zij gezien haar achtergrond bij uitstek geschikt is om in te gaan op de verhouding tussen media en compassie.

Het programma omvat verder een welkomstwoord van wethouder Jannie Visscher, een presentatie van de activiteiten van Stadjers voor Compassie, het voorstellen van de genomineerden en natuurlijk de uitreiking van de Compassieprijs: een compassielamp en een bedrag van 1000 euro.

Het programma vindt plaats in Forum Images, Hereplein 73 in Groningen en start om 14.30 uur. Om 16.30 uur is het officiële gedeelte afgelopen en praten de aanwezig na bij een hapje en een drankje.

Alle belangstellenden zijn welkom. Aanmelden kan met een mail naar info@stadjersvoorcompassie.nl

Download de uitnodiging (pdf). Meer informatie over compassie in Groningen is te vinden op Stadjersvoorcompassie.nl.

Foto: David Lally

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *