Invloedrijke evangelical nu voor homohuwelijk

De Amerikaanse evangelische voorganger Rob Bell heeft zich uitgesproken voor het homohuwelijk. Bell, vooral bekend van het rijmpje ‘dankzij Rob Bell gaat niemand naar de hel’, poneerde eerder de stelling dat de hel niet bestaat.

Op zich was dat niet zo vreemd, de hel is al lang impopulair, maar het was wel opvallend dat Bell niet onmiddellijk verketterd werd. Hij zorgde voor de emancipatie van de alverzoeningsleer. Love Wins, heet het veelgelezen boek waarin hij afscheid neemt van de plaats waar geween en tandengeknars is. Nu Bell zich ook voorstander van het homohuwelijk verklaart, wordt duidelijk dat voor hem de liefde blijft winnen. Of hij ook deze keer het ijs kan breken in de wereld van het evangelicalisme, valt nog te bezien.

Lees verder op Staatgeschreven.nl

Bron: Staat Geschreven
Foto: Mike North

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *