Investeren in filosofie

Filosofie Magazine en Human bereiden een ‘G8 van de Filosofie’ voor. Met steun van de Nederlanders willen zij de 8 grootste filosofen van deze tijd in 2014 naar Nederland halen. “De problemen van deze tijd zijn te groot om alleen aan politici en economen over te laten”, stellen de initiatiefnemers. “Naast daadkracht is denkkracht nodig.”

Over het waarom van dit ambitieuze project van Human en Filosofie Magazine staat er het volgende op de website investeerinfilosofie.nl:

Filosofen denken na over de belangrijkste kwesties van deze tijd. Over rechtvaardigheid en politiek, milieu en duurzaamheid, ethiek en geluk, de rol van de economie, of hoe om te gaan met andere culturen. Kwesties die zich niet beperken tot één land, maar de hele wereld aan gaan. Human en Filosofie Magazine willen daarom dat filosofie een belangrijke rol speelt in het publieke debat. Filosofie Magazine is echter te klein voor grote projecten. En Human wordt met opheffing bedreigd. Dat betekent het einde van de bij uitstek door filosofie geïnspireerde programma’s als Het Filosofisch Kwintet, Durf Te Denken en Dus Ik Ben(JR).

 

Filosofie Magazine is blij dat de filosofie met deze mooie programma’s eindelijk een plek heeft gekregen bij de publieke omroep, en vreest dat met de verdwijning van Human de filosofie ook weer van radio en tv zal verdwijnen.

 

U bent geïnteresseerd in filosofie. Dat is de reden dat wij u vragen te helpen om het voortbestaan van Human en zijn programma’s zeker te stellen. Dat kunt u doen door aandeelhouder te worden van Human. U investeert daarmee in filosofie en u helpt Human en Filosofie Magazine met de totstandkoming van het G8-project.

Om de G8 van de Filosofie mogelijk te maken vragen de initiatiefnemers de lezer om aandeelhouder van Human te worden. Dat kan door €12,50 per jaar te investeren. Dit bedrag komt ten goede aan de G8 van de Filosofie en volgende projecten.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *