Into eternity

Na de eerdere vertoning van de verkorte TV-versie nu op 25 januari in DE EXPEDITIE de volledige versie van de film INTO ETERNITY van Michael Madsen over opslag van atoomafval voor een periode van honderdduizend jaar. Atoomcentrales over de hele wereld produceren hoog radioactief afval, dat nog minstens honderdduizend jaar schade kan berokkenen aan de mens.


See video

In Finland wordt diep onder de rotsgrond gebouwd aan Onkalo, letterlijk ‘holte’: een grote, ondoordringbare bunker voor opslag van het Finse nucleaire materiaal in de komende eeuwen. Een project van ongekende proporties. Regisseur Michael Madsen structureert zijn portret als een brief aan toekomstige generaties, en richt zich met name op de filosofische en existentiële vragen die Onkalo oproept. Want hoe kun je als menselijke beschaving die pas een paar duizend jaar bestaat overzien hoe de wereld er over honderdduizend jaar uitziet? Hoe voorkom je dat mensen in de toekomst, na het verdwijnen van de huidige talen, maatschappijvormen en misschien zelfs levenswijzen de bunker proberen open te breken? Een intrigerende documentaire over de nucleaire mythe !

Deze oorspronkelijke versie in het Engels is zonder ondertiteling.
Na de film is er tijd voor gesprek.

In samenwerking met APTK (Amersfoorts Platvorm Tegen Kernenergie)

Datum:      25 januari 2012
Aanvang:   20.00 uur
Kosten:      E.4,- (incl.koffie/thee)
Plaats:       DE EXPEDITIE
Adres:       Schimmelpenninckkade 30 Amersfoort
Contact:    033 4753001, expeditie@antenna.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *