Interview Miek Pot op Reliwerk.nl

Regelmatig legt de redactie van Reliwerk enkele vragen voor aan een reliprof. Onlangs werd Zinprof  Miek Pot geïnterviewd, auteur van o.a. De grote stilte en Thuis komen.

In het gesprek met Reliwerk gaat Miek Pot dieper in op hoe zij kijkt naar de twaalf jaar dat zij in een klooster zat. “Het is de stilte die ik het meeste mis. Dat ‘geouwehoer’ overal, om gek van te worden! Vanochtend ben ik in het Esdonkse kapelletje gaan bidden. Daar staan twee banken buiten en weldra gingen er twee fietsers zitten en praten. Keihard praten alsof je het in Den Bosch zou moeten horen! Dan denk ik: wat bezielt zulke mensen om juist daar te gaan leuteren op zo’n luidruchtige manier, op een stilteplek?

Ook wordt er gesproken over hoe de toekomst van het christendom er volgens de zinprof uit zal zien. “Het christendom is zeer rijk en heeft eeuwenlang een bijzonder rijke cultuur opgeleverd. Het heeft tal van ideologieën overleefd. De vraag is of het de dictatuur van het liberalisme/kapitalisme gaat overleven. Ik denk het wel, maar het gaat via een grote zuivering en dat is geweldig! Dat is precies wat we nodig hebben: terug naar het Evangelie en vanuit een innerlijk ervaren van de ‘ik ben’ naar ‘wij zijn’. We missen nu die radicaliteit en het tegengeluid.

Klik hier voor het hele interview.

Miek Pot
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *