Internationale Wisdom Gathering in Dalfsen

In het weekend van 16 en 17 juni 2012 en de daarop volgende dagen is in Dalfsen, aan de Overijsselse Vecht, een internationale ontmoeting met Wijsheidsdragers uit verschillende culturen met als thema dankbaarheid. Pioniers uit verschillende maatschappelijke gebieden laten zien hoe zij, vanuit hun vakgebied, willen leven, wonen, werken, eten, leren en gezond blijven.

Deze bijeenkomst vindt plaats midden in de natuur en markeert een omslag in het menselijk bewustzijn die leidt tot duurzamer gedrag. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom om zijn verhaal te delen, te luisteren en inspiratie op te doen.

 De samenkomst is internationaal, er komen  praktijkexperts, bezoekers en wetenschappers van over de gehele wereld uit VS, Nieuw Zeeland, België, Hongarije en Engeland.

Stamoudsten delen ceremonies en vertellen verhalen uit culturen van de Tolteken uit Mexico, de Seneca Wolf Clan uit de VS, Sufi’s uit Nederland, Christenen uit Groot Britannië (CANA en EF Schumacher Society) en India. Pioniers uit de financiële wereld, duurzaam bouwen, eco-dorpen, permacultuur, democratisch onderwijs, gemengd alternatieve-klassieke gezondheidspraktijken, kunst, ICT , zijn uitgenodigd om te laten zien hoe zij willen leven, wonen, werken, eten, leren en gezond blijven. Naast alle lezingen en ceremonies is er ook voldoende aandacht voor ontspanning en vermaak, zo is er een lounge hoek, een foodcourt met eerlijk eten en drinken, een kinderplein en kan een bezoek worden gebracht aan het Labyrint, genieten van een spirituele wandeling of gewoon even niets doen.

 In de verdiepingsdagen na het weekend, 18-20 juni,  kunnen vernieuwers hun projecten voorleggen aan fora van Wisdom Elders en van Kinderen en Jongeren, die hun eigen ‘Loket voor Levens- en Bedrijfsvragen’ open hebben op deze dagen. Ook een bijzondere raad van Natuurwezens draagt een steentje bij…

 Iedereen die ziet dat het tijd is om met elkaar een andere kant op te gaan, willen we deze planeet over zeven generaties nog steeds in goede gezondheid en plezier met elkaar bewonen, de behoefte heeft om dat te delen en graag wil kijken hoe we dit vanuit rust en dankbaarheid samen kunnen doen, is daar op de juiste plaats. Of je 1 dag komt deelnemen en bijdragen of meerdere dagen, het gaat erom dat we samen komen en met elkaar te laten zien dat we het anders willen en gaan doen.

Met als basis de gedachte dat samen-werken de sleutel is tot duurzame oplossingen. Oplossingen die zorg dragen voor alle vormen van leven voor dit moment en tot in de volgende zeven generaties.

Voertalen: Nederlands en Engels

Het geheel vindt plaats in directe verbinding met de natuur: op een open veld vlakbij de Vecht, nabij Centrum Isis Sofia aan de Keizersteeg in Dalfsen.

De ontmoeting is openbaar toegankelijk, toegangskaarten zijn te bestellen via de website www.seven-generations.com

(Early Bird €15/dag, kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding gratis. Passepartout 5 dagen €70)

 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *