Internationaal Congres over Spirituele Crisis

Spiritualiteit is een officiële categorie in de definitie van gezondheid van de The World Health Organisation, waar men gezondheid ziet als de dynamiek van fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel welbevinden. Dit betekent dat ontregelde gezondheid het gevolg kan zijn van crisiservaringen die verband houden met spiritualiteit.

Men spreekt van ‘spirituele crisis’ als iemand in een proces van psychologische transformatie is beland, waarbij sprake is van ‘buitengewone ervaringen’ zoals: veranderde bewustzijnstoestanden, visioenen, paranormale ervaringen, energetische storingen, en ongewone lichamelijke sensaties. Deze ervaringen kunnen gepaard gaan met sterke gevoelens van zowel numineuze verhevenheid als diepe angst. Het is een ervaringswereld waar creativiteit, inspiratie en psychopathologie elkaar naderen en soms overlappen.

Wat tijdens deze conferentie aan de orde komt:- een spirituele crisis beleven- een spirituele crisis behandelen- een spirituele crisis onderzoeken- spirituele crisis en grenzen van de wetenschap- spirituele crisis en filosofische vragen

Meer informative & inschrijven

 www.parapsy.nl 

15 september 2012 in Leiden

16 september 2012 in Naarden

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *