In iedereen zit een terrorist

Volgende maand wordt in Leiden een congres gehouden over terrorisme. De titel: The Root Causes of Terrorism: A Religious Studies Perspective.

Forum sprak met organisator Rico Sneller, universitair docent Wijsgerige ethiek bij het Leids Instituut voor Godsdienstwetenschappen. “De term ‘terrorisme’ is een rotte tomaat.”

“Ik ben argwanend. Ik geloof de meeste mensen niet, omdat ze niet zichzelf zijn. Ze verbergen dingen achter hun fatsoenlijkheid, ook in de westerse wereld. Er hoeft maar iets te gebeuren en het beest komt in mensen los. Ik wil meer weten van het bewustzijn dat zich schuilhoudt achter het maatschappelijk vernis. Dat bewustzijn zie ik in het terrorisme.”

Een fascinerende kijk op het fenomeen terrorisme.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *