In heilige der heiligen van The Ritman Library

The Ritman Library – Bibliotheca Philosophica Hermetica in Amsterdam vertoont manuscripten en boeken over hermetica, alchemie, mysticisme, de Rozenkruizers en gnosis & westerse esoterie. UvA-studenten die een college Alchemie volgden, kregen in december een rondleiding door curator Cis van Heertum van de huidige tentoonstelling Alchemy on the Amstel.


See video

De studenten werden daarna meegenomen naar het ‘heilige der heiligen’ om hoogtepunten van de collectie te zien, die hen werden getoond door curator José Bouman. Een uitstekende manier om hun mastercollege Renaissance Esotericism: Medieval and Early Modern Alchemy te besluiten. Het vak is onderdeel van het onderwijsprogramma van het Center for History of Hermetic Philosophy and Related Currents van de Universiteit van Amsterdam.

Kijk voor meer informatie over tentoonstellingen en rondleidingen op de website van The Ritman Library.

Bron: Ritman Library

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *