IKV Pax Christi krijgt nieuwe naam

In 1948 en 1966 zagen vredesbewegingen Pax Christi en IKV het levenslicht. In 2007 gingen de organisaties samen verder als IKV Pax Christi. Zeven jaar later wordt een nieuwe weg ingeslagen, onder een naam waarmee we nog meer mensen hopen te betrekken bij het opbouwen van vrede in conflictgebieden. Op woensdag 29 januari om 16.00 uur wordt de nieuwe naam bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in TrouwAmsterdam aan de Wibautstraat.

Programma
Hoe zetten mensenrechtenadvocaat Liesbeth Zegveld en schrijver Abdelkader Benali zich in voor vrede? Actrice en presentatrice Froukje Jansen interviewt algemeen directeur Jan Gruiters van IKV Pax Christi en Kirsten Wijbenga van de Ambassade van Vrede in Assen over hun inspiratie en motivatie voor vrede. Met een overzichtstentoonstelling staan we stil bij de meest bijzondere momenten uit 65 jaar vredesbeweging, de mensen die daarin een rol hebben gespeeld en vooral wat zij hebben gedaan voor dat ene doel: vrede.

Zanger Tim Akkerman, die een jaar lang Ambassadeur van Vrede zal zijn, geeft een optreden en licht een tipje van de sluier op van het bijzondere lied voor vrede waaraan hij momenteel werkt.

Locatie en aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats in TrouwAmsterdam, Wibautstraat 127. U bent welkom vanaf 15.30 uur.  Het programma begint om 16.00 uur en duurt tot 16.30 uur, gevolgd door een borrel.

UPDATE:
De nieuwe naam van de vredesbeweging luidt PAX. Zie de vernieuwde website paxvoorvrede.nl.

Afbeelding: IKV Pax Christi/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *