Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, en zelfs dat zie je niet.

Met het jaarthema van de doopsgezinde gemeente Groningen: ‘Neem de plaats, de ruimte en de tijd’, krijgen jongeren rondom de gemeente ruimte om te delen wat hun inspiratiebronnen zijn. Hoe kijken zij naar geloofsverhalen en de traditie waar ze iets, alles of niets meer mee hebben! Op 28 november vertelt Kalle Brüsewitz, theaterwetenschapper / kunsteducator, zijn verhaal onder de titel ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, en zelfs dat zie je niet’.

Kalle: “Al jaren verbaas ik me over alles wat ik zie. Is dat wat ik zie, wel echt wat ik zie met mijn eigen ogen en brein? Mythologieën… In kunst, in het nieuws, in je eigen leven: wat je ziet is niet wat je ziet! Blijf altijd scherp en ga de confrontatie aan met je eigen connotaties en veronderstellingen. Wat je ziet, zie je niet…. Kijken als een bron van Inspiratie.”

28 november, 20:00 uur (zaal open 19.45 uur)
Oude Boteringestraat 33, Groningen
Toegang vrij 
www.dggroningen.doopsgezind.nl

In deze huidige ‘snelle’ tijd wil het Dopers Café Groningen bezinning en verdieping bieden op het raakvlak van geloof en samenleven. Vanuit een doopsgezinde achtergrond zoeken we naar een open uitwisseling van ideeën. De avonden zijn literair, wetenschappelijk of theatraal, steeds met een hapje en een drankje na.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *