‘Ik noem je sneeuw’

In de Doopsgezinde Gemeente Groningen wordt op donderdag 21 februari de muziektheatervoorstelling ‘Ik noem je sneeuw’ van Theamus gespeeld. De voorstelling is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ontmoeting en hechte vriendschap tussen twee vrouwen van heel verschillende afkomst. 

De Amerikaanse Phyllis Rodriguez heeft haar zoon verloren bij de aanslagen op het World Trade Center. Aicha el-Wafi is een Marokkaanse moeder die in Frankrijk woont. Haar zoon is zonder overtuigend bewijs tot levenslang veroordeeld voor betrokkenheid bij de aanvallen. 

Twee moeders, voor altijd verbonden door hun zonen. Hun vriendschap wordt tot symbool, tot uitroepteken: de verbinding tussen een Franse moslima van Marokkaanse afkomst en een christelijk Amerikaanse. Wat aarzelend begint vanuit wanhoop en pijn groeit uit tot een krachtige stem waarmee ze samen een boodschap van vrede de wereld insturen. Lukt het hen ondanks alle culturele en religieuze verschillen om deze unieke verbintenis in stand te houden?

Het stuk wil mensen aan het denken zetten over de essentie van wat leven in vrijheid is, wat liefde en opoffering betekenen en wat extremisme ontketent. Het wakkert het culturele debat aan, het houdt mensen een spiegel voor en het zoekt naar wat mensen met elkaar verbindt.

Locatie: Oude Boteringestraat 33, Groningen

Aanvang: 20.00 uur, de deur is open vanaf 19.30 uur.

Toegang: vrij
Meer info: www.dggroningen.doopsgezind.nl  

Deze activiteit is onderdeel van het aanbod van Dopers Café Groningen. In deze huidige ‘snelle’ tijd wil het Dopers Café bezinning en verdieping bieden op het raakvlaak van geloof en samenleven. Vanuit een doopsgezinde achtergrond zoeken we naar een open uitwisseling van ideeën. De avonden zijn literair, wetenschappelijk of theatraal, steeds met een hapje en een drankje na.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *