Iers, klassiek en wereldmuziek in Tagore

Het trio Yentl Flavour maakt zaterdagavond 29 maart in Tagore – ruimte voor kunst, debat en inspiratie in Dieren – een muzikale reis die van Ierland naar oost-Europa leidt. Anna Maria Roos (zang), Allert van der Heijden (gitaar) en Cornelie Wannee (viool) brengen tedere ballads, Jiddische liederen en wereldmuziek, afgewisseld met klassieke stukken.

Het trio heeft een gedegen muzikale achtergrond. Roos volgde masterclasses zang bij Emma Kirkby en Johannette Zomer. Wannee studeerde aan het conservatorium in Arnhem en is viooldocente. Van der Heijden bespeelt meerdere snaarinstrumenten en schreef voor Yentl Flavour verschillende eigen composities.

Het brede repertoire van Yentl Flavour omvat allereerst pittige folk uit Ierland en Schotland, waarbij de viool helemaal ‘los’ kan. Daarnaast brengt het trio ontroerende Jiddische liederen zoals ‘A sheyner tog in grin un blo’, een mooie dag in groen en blauw. En het dromerige wiegelied ‘Den klezmers viglid’. 

Even gemakkelijk maakt het trio uitstapjes naar de klassieken. Met de kristalheldere zang van Anna Maria Roos krijgen de composities van Gershwin, Britten, Dowland en zelfs Bach een heel eigen sfeer. Yentl Flavour staat garant voor een spannende muzikale ervaring.

Het concert in Tagore start om 20.00 uur. De toegang is € 9,50
Zaterdag 29 maart, 20.00 uur in Tagore, t/o station Dieren NS. Toegang: € 9,50.
Info en reserveren: www.stichtingtagore.nl of 06-42844351.

Foto: Yentl Flavour

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *