IDFA online: Ik voel, ik voel, wat jij niet voelt

Liefhebbers van documentaires kunnen tot en met 1 december hun hart ophalen, want het IDFA, het International Documentary Festival Amsterdam, vindt plaats. Zoals altijd is er een bomvol programma waarin je avond na avond producties uit de hele wereld kunt zien. Ook online zijn er (gratis) documentaires te zien. Deze week passeert hier een zin-gerelateerde selectie de revue.


Ik voel, ik voel, wat jij niet voelt… (17 min). Elsbeth van Noppen, 2010. Jasmijn is zeven en kan heel gelukkig worden door bomen te knuffelen of door met dieren te praten. Alles wat zij aanraakt lijkt te veranderen in levende, voelende wezens. Robert is tien en is het liefst de hele dag in de natuur. Hij klimt hoog in de bomen en kan daar de niet altijd even makkelijke dagelijkse realiteit ontvluchten.

Ik voel, ik voel, wat jij niet voelt… gaat over kinderen die hun omgeving anders ervaren dan de meesten van ons, die tegen de stroom in hun eigen weg gaan en de wereld steeds met nieuwe ogen durven te zien. 

Bron en foto: elsbethvannoppen.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *