Humanisten bestaan niet op datingsites

Protestant, hindoe, jood, moslim, katholiek: je kunt het allemaal aangeven in je profiel op datingssites. Maar humanisten lijken niet te bestaan. “Die vallen in de categorie ‘anders of ‘geen’. En dat terwijl meer dan één miljoen Nederlanders humanistische waarden delen.”

En dat is belachelijk, vindt Naomi Woltring van Jong HV. Om dat te veranderen is er vandaag een Facebook-actie gestart. Op Valentijnsdag wordt aan de datingsites bekend gemaakt hoeveel mensen vinden dat humanisme een optie moet zijn.

Bij Jong HV zijn er best veel mensen bezig met het zoeken van een partner, sommigen maken ook gebruik van datingsites. “Humanist ben je uit overtuiging en dan wil je in ieder geval de mogelijkheid hebben jouw levensovertuiging toe te voegen als zoekcriterium. Daarom vind ik dat humanisme een optie op datingsites moet zijn. Ik doe het overigens niet voor mezelf, want ik heb al een vriend”, zegt Woltring lachend.

Liefde en vriendschap
Voor Jong HV’ers zijn liefde en vriendschap belangrijke thema’s. “We organiseren zo nu en dan bijeenkomsten. Op 11 februari organiseren we een Valentijnsdiner over humanisme en liefde onder de titel: Love, Sex and all the rest. Vragen die daaraan bod komen zijn: Waarom worden we eigenlijk verliefd? Wat hebben liefde en lust met elkaar te maken?

Een van de sprekers is Jan Drost, schrijver van het boek ‘Het Romantisch Misverstand: anders denken over liefde.’  Drost prikt in dit boek de mythe van de romantische liefde door en reikt ons door de filosofie de mogelijkheden aan om autonomer en authentieker met emoties en liefde om te gaan. 

Lees voor meer informatie de flyer van het Valentijnsdiner.

[bron]

 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *