Hoezo Armoede?

De publieke omroep stond vorige week in het teken van armoede. Onder de naam Hoezo Armoede? brachten radio- en tv-programma’s verrassende, indringende en hoopgevende verhalen over dit nog altijd urgente onderwerp. Online ging het over oplossingen, uitwegen en veranderingen, onder meer aan de hand van acht documentaires.

De week was onderdeel van een wereldwijde themaweek Why Poverty?, een project waaraan meer dan 70 landen meedoen en waarmee een publiek van 500 miljoen mensen wordt bereikt. Acht documentaires, gemaakt door internationale filmmakers, vormden de ruggengraat van de week en werden overal tegelijkertijd uitgezonden. Ze zijn alle acht op de website van de VPRO te bekijken.

In Nederland zet Hoezo Armoede? het onderwerp op de kaart vanuit de gedachte dat armoede een oplosbaar probleem is, waarbij overheid, bedrijfsleven, burgers en maatschappelijke organisaties allemaal hun eigen rol vervullen.

Bron

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *