Hoe de wetenschap wordt geweerd uit de crèche

Het ministerie van Sociale Zaken besteedt 15 miljoen aan trainingen voor crècheleidsters die nooit wetenschappelijk zijn getest. Vijf leden uit de adviescommissies zijn om die reden opgestapt. Het is tekenend voor de manier waarop in Nederland met kinderopvang wordt omgegaan: de wetenschap wordt structureel uit de opvang geweerd. Een analyse.

Knderen maken in de eerste levensjaren een van de belangrijkste breinontwikkelingen van hun leven. door. Hoe dat proces verloopt, is sterk afhankelijk van de zorg die kinderen op dat moment krijgen. Hoe hechter de relatie met hun ouders of oppas, hoe beter kinderen zich ontwikkelen – ze worden er socialer en slimmer van.

Lees het volledige artikel Hoe de wetenschap wordt geweerd uit de crèche op de website van De Correspondent.
Dit artikel wordt je aangeboden door Zinweb.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *