Het wiel van het jaar: midden van de lente

Het veranderen van de natuur door het jaar heen wordt wel eens het wiel van het jaar genoemd. Elk seizoen heeft zijn eigen ritme, kenmerken en energie en door deze te kennen, kun je ze gebruiken om je natuurlijke ritme te laten aansluiten bij die van de natuur. Hierdoor zul je ervaren dat dingen makkelijker voelen en meer stromen.

We zijn nu met het ‘wiel van het jaar’ aangekomen bij het midden, of hoogtepunt, van de lente. De natuur is in volle bloei, er zijn veel bloemen nu, prachtig om te zien. Van oudsher waren er veel feesten in deze periode, om de kracht van de natuur te eren.

Zo werden er vaak meibomen opgericht waar omheen werd gedanst en meikransen gemaakt, prachtig versierd met bloemen en graan. Ook werden er omgangen om de akkers gemaakt, om het gewas te beschermen tegen ziekten.

Juist nu, nu de natuur zo’n sterke levenskracht heeft en zo mooi is, is de verbinding met de natuur waarschijnlijk het makkelijkste te maken. Het Lentefeest (aan het begin van de lente), ging over het maken van nieuwe plannen. Maar als je wilt dat deze plannen ook slagen moet je wel iets doen om ze ook te kunnen realiseren.

Je kunt deze plannen een duwtje in de rug geven door ze juist nu weer extra levenskracht te geven. Weet je nog welke plannen jij hebt gemaakt aan het begin van de lente? Heb je er de afgelopen tijd nog aan gedacht? Heb je er nog iets mee gedaan? Geef ze nu wat extra aandacht en energie, dan lukt het je vast wel!

Foto: aussiegall/Flickr

Sharon Hagenbeek
Sharon Hagenbeek is afgestudeerd in de Literatuurwetenschappen en Filosofie. Als freelance journalist schrijft zij over deze onderwerpen. Zij is bovendien oprichter en hoofdredacteur van de {tussenwoord} website. Als filosoof houdt zij zich in het bijzonder bezig met het werk van Heidegger en Sartre.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *