Het verschil maken door te beleggen

Triodos Bank laat met een originele, interactieve website zien dat duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen kan, waar mogelijk met tastbare voorbeelden.

Op www.watwiljeveranderen.nl nodigt Triodos Bank bezoekers met een video uit hun wens kenbaar te maken. Vervolgens antwoordt de bank onder de knop ‘Zo Kan Het’ op iedere ingestuurde wens.

Zo wil Frans Vethaak “dat naast fair trade ook oprecht aan fair politics, fair communication, and fair banking wordt gedaan, met respect voor mens, dier en plant.” De Triodos Bank reageert: “Triodos Bank heeft in zijn missie deze uitgangspunten omarmd. Je kunt in ons online jaarverslag lezen wat we in de afgelopen jaar hebben gerealiseerd en welke impact we hier mee hebben.”

Marco van de Kamp zegt: “Meer mensen op de fiets, minder in de auto. Hoe lichter je bent hoe minder uitstoot 🙂 Beleg daar maar eens in?” “Dag Marco,” antwoordt de bank, “fietsen is beter voor mens en milieu. Onze duurzame fondsen die wereldwijd in beursgenoteerde bedrijven beleggen, investeren bijvoorbeeld in Shimano.”

Jaap Boonstra wil “investeren in een toekomst waarin ruimte is voor schoonheid, kunst en expressie , zoals in moderne dans.” Ook dat kan, zegt Triodos Bank: “We dragen de kunsten een warm hart toe. Kunst en cultuur zijn belangrijke ingredienten voor de levenskwaliteit. Je kunt bij ons beleggen in cultuur waardoor wij in staat zijn o.a. theaters, podia en broedplaatsen te financieren. Bekijk de projecten die we al financieren hier.”

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *