Het Vermoeden: Farida Farhadpour

De inspirerende leiderschapstrainer Farida Farhadpour (1964) was onlangs te gast in het IKON-programma Het Vermoeden. Ze is geboren in Perzië, het latere Iran, en specialist op het gebied van beleid en management.

Farhadpour was bijna een jaar directeur van het Mozeshuis in Amsterdam maar vanwege verschil in visie op het voortbestaan van het Mozeshuis is ze zelf opgestapt. Op dit moment schrijft ze twee boeken, één over mystiek en één over inclusief leiderschap.

In 1987 kwam Farhadpour alleen aan in Rotterdam, de politieke situatie in Iran en de scheiding van haar toenmalige echtgenoot dreven haar. In Nederland is het haar gelukt om met hulp van het UAF te studeren en haar weg te vinden. Ze heeft haar komst naar Nederland ervaren als een opnieuw geboren worden.

Farida Farhadpour, die vorig jaar te gast was bij Zinweb Café, is gefascineerd door de ontmoeting tussen mensen. Haar dierbare woorden kiest ze uit een tekst van de joodse theoloog-filosoof Martin Buber.

“Ik heb een bijgeloof aan de tussenmensen. Ik ben het niet, jij ook niet, maar tussen ons ontstaat iemand, die mij ‘jij’ noemt, voor wie ik de ander ben. Zo heeft eenieder zijn tussenmens, met een wederzijdse dubbelnaam, en van al de honderd tussenmensen, aan wie ieder van ons met vijftig procent deelheeft, lijkt geen enkele op de ander. Degene echter, die denkt, voelt en spreekt, dat is de tussenmens, en de gedachten zijn van hem; dat maakt ons vrij.” 

 

Martin Buber, uit: Dialogisch leven, pag. 160

Bekijk hier de bewuste aflevering van Het Vermoeden. Eerder was oud-Zinweb-redacteur Inger van Nes te zien in het programma.

Bron en afbeelding: IKON/NPO

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *