Het thuisgevoel van Huub en Adelheid Kortekaas

Hoe creëren we een wereld waarin we ons met elkaar kunnen verbinden en thuis voelen? In de serie ‘Het thuisgevoel van…’ gaat NieuwWij daarnaar op zoek onder het motto: home is where the heart is! Het kunstenaarsechtpaar Huub en Adelheid Kortekaas werkt al meer dan 45 jaar samen en heeft inmiddels een imposant oeuvre op haar naam staan. Spiritualiteit, groei en verbondenheid zijn de centrale thema’s van haar werk. Opus magnum is ‘De Tempelhof’, een buitenplaats en ‘Gesamt Kunstwerk’ in het Gelderse Winssen.

Binnenkort reizen Huub en Adelheid af naar de stad Ramallah in Palestina. Ze zullen er hun kunstwerk onthullen dat ze in opdracht van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken maakten: een engel met drie vleugels. Deze drie vleugels symboliseren de wereldgodsdiensten jodendom, christendom en islam die verbonden zijn in één gebaar van vrede naar elkaar en de wereld.

Bron: Nieuwwij.nl


See video
Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *