Het Syrieuze Boekenbal

Op 15 maart 2011 werden in Syrië de eerste vreedzame demonstraties tegen de zittende leider Bashar al‐Assad door het regeringsleger met harde hand werden neergeslagen. Precies 2 jaar later, gelijktijdig met het jaarlijkse Boekenbal, wordt een literaire en lyrische Nederlands-Syrische benefietavond in De Balie gehouden.  

Onder anderen Abdelkader Benali, Tsead Bruinja, Marjolijn van Heemstra, Robert Anker, Hella & Freek de Jonge en Jan Boerstoel dragen werk voor tijdens deze bijeenkomst. Speciaal voor deze gelegenheid zal Arnon Grunberg een tekst schrijven die deze avond zal klinken. Het programma wordt muzikaal omlijst door Syrische muziek van o.a. Gharib Groep en Somar Chaban. Het werk van de bekende auteur Khalil Gibran en het thema “geestelijke vrijheid” vormen de rode draad. Aan de hand van het thema zullen Syrische musici en Nederlandse schrijvers een verbinding leggen tussen westerse en oosterse beelden van vrijheid. De presentatie van Het Syrieuze Boekenbal is in handen van schrijfster en initiatiefneemster Désanne van Brederode en de Syrisch-Nederlandse kleinkunstenares Jouman Fattal.

Benefietavond
Tijdens het Syrieuze Bal wordt geld ingezameld om transport van ingezamelde kleding te kunnen financieren.
De inzameling en het transport worden uitgevoerd door Het Syrische Comité. Meer informatie over het programma en de inzameling is te vinden op de website van De Balie. 

De Balie, vrijdag 15 maart, 20:00 uur.
Kaarten via deze pagina.

Foto: Grote Moskee in Aleppo, Xvlun/Wikimedia

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *