Het kinderbrein

Opvoeden is voor veel moderne ouders, zo lijkt het, iets geworden als een project. Ze willen dat hun kinderen succesvol zijn, presteren, en ze leggen de lat steeds hoger. Maar weten ze eigenlijk wat er in die kinderkopjes omgaat? Hoe stress, verdriet of ingrijpende gebeurtenissen jonge hersenen voorgoed kunnen beschadigen? Fons de Poel van KRO’s Brandpunt krijgt een college over het kinderbrein van dr. Bruce Perry.

De Amerikaanse kinderpsychiater en hersenwetenschapper vertelt hoe stress en emotionele verwaarlozing veel verwoestender zijn dan we denken. In een gemiddeld klaslokaal van 30 kinderen, hebben er volgens hem slechts vijf geen traumatische ervaringen opgedaan. Iets waar de meeste onderwijzers en ouders nauwelijks weet van hebben.

Perry stelt zelfs dat onze moderne maatschappij zonder dat we het weten ingericht is op het emotioneel verwaarlozen van onze kinderen.

Bekijk hier de reportage vanaf tijdstip 28:40.

Bron: KRO/Brandpunt
Foto: Pixabay

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *