Het Geluid van het Geloof

In Amsterdam vindt een tweede activiteit plaats in het kader van de programmering van de video-installatie “Mijn God”. Ditmaal op donderdag onder de naam Het Geluid van het Geloof. Presentatie is in handen van Rikko Voorberg (bekend van EO). Met optredens van Fathi Otmani en Skinfiltr8r.

Het Geluid van het Geloof draait om de manier waarop geluiden (muziek, stem, een instrument) een rol spelen bij hedendaagse geloofsbeleving van jongeren. Geluid speelt een belangrijke rol in veel religies, al staan we daar niet vaak bij stil. Een jonge Moslim die een koran-recitatie beluistert op zijn Iphone in de metro of een meisje dat meeneuriet met een psalm op haar mp3-speler in de trein: dat zijn geluiden van het geloof die doordringen tot in het publieke domein. 

De avond begint interactief. Rikko vraag het publiek: welke associaties maak jij als je denkt aan geluid van het geloof? Vervolgens verwerkt Skinfiltr8r deze associaties ter plekke in een performance bestaande uit beeld, geluid en tekst. Ook laat onze jongerenredactie via een ‘Open Mic” hun geluiden van het geloof horen. Als rode draad door de avond loopt de verkiezing van de drie ‘beste’ geluiden van het geloof. Deze worden op 18 december officieel toegevoegd aan de Geluidenkaart van Nederland. 

Bijwonen? Stuur een e-mail onder vermelding van ‘Het Geluid van het Geloof’ naar info@imagineic.nl.

Het Geluid van het geloof
13 december 2012, 19.00 uur
Imagine IC, ZOMIXED gebouw, Abcouderpad 2, Amsterdam
Presentatie: Rikko Voorberg
Optredens: Skinfiltr8r en Fathi Otmani 

Zie ook de Facebookpagina van het evenement of de website van Imagine IC.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *