(Herfst)depressie en acceptatie

November is bij uitstek een maand waarin sommigen hun terugkerende herfstdepressie weer in alle hevigheid voelen. Schattingen over hoeveel mensen in Nederland eraan lijden, lopen uiteen. Probleem daarbij is dat het vaak verward wordt met een herfstdip, een algemeen geaccepteerde en veel minder ingrijpende gemoedstoestand.

Zo is het ook met gewone depressie. De 19-jarige Canadees Kevin Breel vertelde tijdens een TEDxKids-evenement over het feit dat depressie te vaak niet erkend wordt, dat men het onderwerp liever mijdt, en over zijn strijd om zijn ziekte zelf te accepteren. “Besef dat je ziek bent, niet zwak, dat het een probleem is, geen identiteit.”

Afbeelding: TEDxYouth/Youtube.com


Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *