Heimwee – Gerjo van der Horst

Op 30 juni vindt in Kampen de presentatie plaats van het boek Heimwee van schrijfster Gerjo van der Horst. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan voorzitter Bop Coppes van Stichting Merkawah, de stichting die zich bezig houdt met het geven voorlichting over bijna-dood-ervaringen. 

 

Er worden die middag drie kleine inleidingen gehouden. Gerjo zal haar verhaal verhtellen, Bob Coppes zal reageren en uitgever Rinus van Warven vertelt iets over de spirituele waarde van het boek.

Bijna-doodervaringen komen voor in alle landen ter wereld, bij alle volken en culturen. In veel landen wordt het fenomeen gezien als een mystiek verschijnsel en worden mensen die er een hebben gehad als wijzen. Elders op de wereld  worden mensen die uit de kast zijn gekomen met hun BDE gestigmatiseerd. Ze worden niet serieus genomen.

Als je een ernstig auto-ongeluk hebt overleefd wil de buitenwereld nog wel eens accepteren dat je ervaring bijzonder was. Maar wat als jouw BDE gekoppeld is aan een spirituele ervaring. Is het dan wel een bijna-doodervaring in de strikte zin van het woord?

Cardioloog Pim van Lommel is er duidelijk over. Zelfs meditatie kan een dusdanig effect op je hebben dat er van een BDE gesproken kan worden. Al zegt Van Lommel er wel bij dat hij liever helemaal niet spreekt over bijna-doodervaringen, maar over nabij-de-dood-ervaringen.

Gerjo van der Horst is het waagstuk aangegaan om een boek te schrijven over haar ervaringen. Tot op de dag van gisteren wisten alleen haar kinderen en haar echtgenoot dat er verbanden waren tussen een existentiële crisis, de meditatie die ze mee had gemaakt, haar speurtocht naar de ware Jezus en haar BDE.

Uitgeverij Phintias is de uitdaging aangegaan om Gerjo’s boek ‘Heimwee’ uit te geven. Er is een groot belang mee gediend. Allereerst mogen de levensverhalen van alle mensen met een BDE aan het licht komen. Maar Gerjo’s verhaal is meer dan zomaar een BDE-verhaal. Er zitten zoveel lagen in haar ervaringen, zoveel niveaus dat, zoveel ‘boodschappen’ die het licht mogen zien. Heimwee naar dat licht, het is de bron van leven…

Gerjo van der Horst, Heimwee, verslag van een bijna-dood-ervaring, Uitg. Phintias, ISBN 978-90-806146-0-4, € 14,95

 De boekpresentatie vindt plaats op zaterdag 30 juni om 14.00 uur, Vloeddijk 62, Kampen, toegang € 5,=

 Voor informatie, opgave of bestellen van het boek: info@rinusvanwarven.nl

 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *