Heel erg anders

In ‘museum van de geest’ Het Dolhuys in Haarlem is tot 14 september 2014 de tentoonstelling Heel erg anders, over kinderen en autisme, te zien. Het museum wil de belevingswereld van autistische kinderen in beeld brengen. Tegelijkertijd is er in het museum een tentoonstelling met portretten van psychiatrische patiënten en medewerkers van de Valeriuskliniek in Amsterdam.

Autisme is van alle tijden en een onderwerp waar veel mensen mee in aanraking komen. De nieuwe tentoonstelling over autisme biedt daarom een persoonlijke ontmoeting met het leven van autisten en betrokkenen. Dit doet Het Dolhuys door het stripboek Heel erg anders van Shiuan-Wen Chu, tevens ook de leidraad van de tentoonstelling, te combineren met inspirerende foto’s uit de serie Autism in Peru van Daniel Maissan.

Meer informatie

Daarnaast presenteert Hel Dolhuys momenteel de tentoonstelling De geest geportretteerd met fotografie van Koos Breukel. In een serie van ruim dertig werken heeft Breukel de laatste bewoners van de Valeriuskliniek in Amsterdam gefotografeerd. Het gaat om portretten van psychiatrische patiënten, behandelaars en bestuursleden. De geest geportretteerd is te zien van 16 april tot en met 7 september 2014 in Het Dolhuys.

Meer informatie

Het Dolhuys te Haarlem is een museum in een voormalig dolhuis, waar sinds de 16e eeuw ‘krankzinnigen’ werden verpleegd.

Foto: het Dolhuys, Arch/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *