Heeft de hel zijn langste tijd gehad?

Kan een liefhebbende God werkelijk mensen in eeuwige verdoemenis storten? Evangelicaal Amerika is er niet meer zo zeker van. Een nieuwe documentaire brengt de verschuiving in kaart.

In Hellbound? zoekt filmmaker Kevin Miller naar wat de hel vandaag de dag precies inhoudt. Zo bezoekt hij christenen voor wie het idee van eeuwige bestraffing een onmisbaar deel van het geloof in Jezus is. De film draait vanaf deze maand in Amerikaanse arthousebioscopen.

‘Bestaat de hel?’, vraagt Miller zich af in de ondertitel van Hellbound af. ‘Zo ja, wie komt er terecht?’

Millers’ aanleiding: het geloof in de hel lijkt in de Verenigde Staten niet meer zo alomtegenwoordig als voorheen. Auteur en dominee Rob Bell gooide vorig jaar de knuppel in het hoenderhok met zijn boek Love Wins, waarin hij min of meer stelt dat niemand na zijn overlijden zal knetteren in hellevuur. In Nederland verscheen het boek onlangs onder de titel En de meeste van deze is… Liefde. …

Lees verder op Trouw.nl.

Bekijk hier de Engelstalige introductie van Rob Bell’s boek.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *