Headbangende geestelijken

In Japan is een rockband opgericht die uitsluitend bestaat uit dominees en monniken. De geestelijken houden naast traditionele religieuze liederen van stevige rock en richtten mede daarom de band ‘Boxi’ op. Boxi komt van het Japanse woord Bokushi, dat ‘pastoor’ betekent. De muzikanten hopen via hun muziek hun religieuze boodschap met jongeren te delen.


See video

Dominee Kazuhiro Sekino, van de evangelisch-lutherse Tokyo Church, richtte de band enkele maanden geleden op. “Religieuze werkers moeten de seculiere wereld ingaan en met jonge mensen communiceren, ze blij te maken middels muziek,” stelt Sekino. “Anders bereiken de belangrijke boodschappen ze niet.”

De zelfgeschreven songs zijn geïnspireerd op de dagelijkse meditaties van de bandleden. Inmiddels bestaat de band een paar maanden. Naar verwachting blijven ze voorlopig nog headbangen om hun geloof te verspreiden. De reacties zijn vooralsnog positief.

Bron: Kerknieuws/Spirit24
Foto: Roger Gordon/Flickr 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *