‘He just wants to be part of it’

In het Liberty Center maakt een groep kinderen een grote legpuzzel met alle staten van Amerika – “This one is my favorite”, zegt een jongetje, “it’s Conneticut!” Door Michiel Maring.

Dan pakt het kleinste kindje een van de puzzelstukken weer uit de puzzel. De rest word boos, maar de moeder wil ze kalmeren en legt uit dat de jongste probeert te helpen. “By breaking it?”, is de logische vervolgvraag van de rest. “He just wants to be a part of it.”

Erbij willen horen, onderdeel willen zijn van een groep is een diepgeworteld verlangen van iedereen. Misschien zou het soms sneller of soepeler gaan als je het in je eentje een reis te maken, maar dat samen doen verrijkt het proces en het resultaat. Je ziet aandere dingen, je ideeën worden uitgedaagd. Je staat soms even stil bij iets waar je anders aan voorbij zou gaan. En daarnaast: er is iemand die bij jouw groep wil horen – dat alleen is al iets om dankbaar voor te zijn en je gevlijd te voelen. Op reis, en ook in de rest van het leven.

42 Doopsgezinde Jongeren zijn op de Mennonite World Conference in Harrisburg, Pennsylvania.

 

 

 

 

Kalle Brüsewitz
Kalle Brüsewitz (soulchecker.nl) is afgestudeerd in de theaterwetenschappen en kunsteducatie en is werkzaam als freelancer op het gebied van journalistiek en kunsteducatie. Hij noemt zich SoulChecker en zoekt naar dat waar mensen zich geraakt door voelen; in kunst, politiek en religie. Ook werkt hij als coördinator in een Aanloopcentrum voor iedereen die behoefte heeft aan koffie en een praatje.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *