Hart op de Tong van Tim Akkerman

Op maandag 17 september geeft singer-songwriter Tim Akkerman een uniek kijkje in zijn ziel tijdens het muziekevenement Hart op de Tong. Samen met zijn band van rasmuzikanten speelt Tim in de sfeervolle Keizersgrachtkerk verschillende nummers van zijn album ANNO en deelt hij zijn persoonlijke inspiratiebronnen met het publiek.

‘Hart op de tong’ (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. Tijdens de eerste twee avonden bleek de organisatie met rapper Typhoon en soulzangeres Giovanca twee uitstekende acts te hebben gevonden. In een goed gevulde zaal brachten ze de bezoekers in vervoering door ze mee terug te nemen naar hun roots en op de betekenis van hun nummers in te gaan. Zodoende legden ze de lat voor vervolgacts zeer hoog. Maar na afloop van haar act was Giovanca ervan overtuigd dat Tim Akkerman de druk wel aan zou kunnen.

Na een zeer succesvolle periode als frontzanger bij Di-Rect, besloot Tim twee jaar geleden solo verder te gaan. Dit resulteerde een jaar later in de schitterende folkplaat ANNO die zich laat meten met de beste singer-songwriterplaten van het afgelopen decennium. De persoonlijke liedjes bieden een reflecterende blik op zijn leven waarin velen zich zullen kunnen vinden. Tijdens de Hart op de Tong avond staan de songteksten en de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken? Gastspreker Riekje van Osnabrugge (studentenpastor in Amsterdam) zal Tim uitdagen het achterste van zijn tong te laten zien, maar ook het publiek krijgt de kans om vragen te stellen. 

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk, die ontworpen is door dezelfde architect als Paradiso en die net als de poptempel een uitstekende akoestiek heeft. Om de grens tussen klassiek en modern op te zoeken, zal een van de nummers van Tim Akkerman met het orgel als begeleidend instrument gespeeld worden. 

Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 7,50 in de voorverkoop (10 euro aan de deur). De deuren gaan vanaf 20:00 open en na a?oop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.

Meer informatie is te vinden op www.hartopdetong.com of de Facebook fanpagina facebook.com/hartopdetong.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *