Hart op de Tong: muziek en inspiratie van Wende

Op 20 mei 2013 stuwt ’s Neerlands diva Wende het publiek voorwaarts tijdens het muziekevenement Hart op de Tong. In de sfeervolle Keizersgrachtkerk in Amsterdam zal ze op zoek gaan naar het spanningsveld tussen het vertellen van een verhaal en de trance, voortkomend uit haar nieuwe album Last Resistance dat op 10 mei verschijnt.

Hart op de Tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. In het tweede seizoen wisten Eefje de Visser en Handsome Poets de bezoekers in vervoering te brengen door ze mee terug te nemen naar hun belevingswereld en inspiratiebronnen. Tijdens HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken?

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren van chansonniere naar performer van eigen materiaal dat in alle stijlen weet te overtuigen. Haar teksten raken een waarheid die soms pijn kan doen, kan verwarren, maar ook troost geeft. Niet voor niets won zij de Annie MG Schmidt prijs voor het mooiste theaterlied. Tijdens Hart op de Tong komt het publiek erachter hoe de Wende zich laat inspireren. Voor een extra stuk verdieping zal gastspreker Gerhard Scholte via een korte dialoog nader ingaan op de songteksten. Ook het publiek krijgt hierbij kans om vragen te stellen. Om de grens tussen klassiek en modern op te zoeken, zal verder een van de nummers van de poëten met het orgel als begeleidend instrument gespeeld worden.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Ontworpen door dezelfde architect als Paradiso, is de kerk net als de poptempel befaamd om de uitstekende akoestiek. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 10 euro in de voorverkoop. De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.

Hart op de Tong wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de Keizersgrachtkerk, IKON, Zinweb en 3voor12. Meer informatie is te vinden op www.hartopdetong.com of via onze Facebook-fanpagina www.facebook.com/hartopdetong.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *