Hart op de Tong: muziek en inspiratie in de Keizersgrachtkerk te Amsterdam

Op maandag 15 september 2014 vertolkt Akwasi tijdens Hart op de Tong op unieke wijze het theaterlied. 

De rapper brak door met de hiphopformatie Zwart Licht en liet zich voor zijn nieuwe project inspireren door niemand minder dan cabaretier en componist Bram Vermeulen. In de sfeervolle houten Keizersgrachtkerk daal je samen met Akwasi steeds dieper af in zijn belevingswereld.

Hart op de Tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. In voorgaande edities wisten onder meer Wende Snijders, Typhoon, Giovanca en Spinvis het publiek in vervoering te brengen door te vertellen wat hen inspireert en wat hun inspiratiebronnen zijn. Tijdens HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken?

“En als ik niet meer vecht, als ik het strijden zie… wil ik dan nog wel bestaan?” vroeg Bram Vermeulen zich af. Toen Akwasi voor het eerst in aanraking kwam met de liedjes van Vermeulen, hoorde hij zijn eigen levensvisie daarin doorklinken. Met overeenkomstige ambitie en gedrevenheid besloot Akwasi in de geest van Vermeulen een album en theatershow te maken. Tijdens Hart op de Tong worden we deelgenoot van de uitdagende levensvragen waarmee zowel leerling als leermeester kamp(t)en.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk. Ontworpen door dezelfde architect als Paradiso, is de kerk net als de poptempel befaamd om de uitstekende akoestiek. Gelegen in het centrum van Amsterdam, is de kerk ook gemakkelijk toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 10 euro in de voorverkoop. De deuren gaan vanaf 20:00 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten. Hart op de Tong wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met de Keizersgrachtkerk en omroep IKON. Meer informatie is te vinden op: www.hartopdetong.com of via onze Facebook fanpagina www.facebook.com/hartopdetong

Vriendelijke groet,

Joachim Vreeman en Guido Attema

Afbeelding: Joel Frijhoff.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *