Hart op de Tong: Fit met 'Probleem' (en Shakespeare)

Er stond een Flinke Naam geprogrammeerd bij het muziekevenement Hart op de Tong (HODT), de reeks optredens waarvan Zinweb partner is. Bekend geworden met het hiphopcollectief Flinke Namen, heeft rapper Fit onlangs zijn eerste solo-album opgenomen. Een eerlijke, rauwe plaat die je compromisloos confronteert met het leven. In de sfeervolle houten Keizersgrachtkerk maakte Fit de bezoekers deelgenoot van zijn wereld tijdens een intieme, akoestische avond.


See video

Fit laat de swagger die gebruikelijk is in hiphopteksten achterwege. Voor hem geen opgeklopt zelfbeeld, maar reflecterende, naakte teksten. Verpakt in kleine verhaaltjes visualiseert Glen Faria – zoals hij echt heet – de situatie. Of het over zijn zwervende vader gaat, of over vrienden van weleer die het leven lieten, Glen leent je zijn ogen waarvan het plaatje nog lang op je netvlies blijft hangen. Tijdens Hart op de Tong trekt Fit het publiek nog dieper zijn wereld in met een akoestische set en verhalen die hem inspireren. 

Kijk op hartopdetong.com om filmpjes van andere artiesten te zien of om te weten te komen wie er binnenkort komen optreden.

Organist: Diederick Koornstra
Camera: Rakesh MVD, Daniel van Duijn, Guido Attema, Paul Stolk
Geluidsmixage: Ronald Veerman
Montage: Guido Attema

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *