Hart op de Tong: Fit met 'Jongen met de Pet'

In de sfeervolle houten Keizersgrachtkerk in Amsterdam maakte rapper Fit de bezoekers van Hart op de Tong in oktober deelgenoot van zijn wereld tijdens een intieme, akoestische avond. In deze video zingt hij over een jongen uit de Bijlmer naar wie niemand omkijkt. Bekijk hier de eerste video van het optreden. 


See video

Fit laat de swagger die gebruikelijk is in hiphopteksten achterwege. Voor hem geen opgeklopt zelfbeeld, maar reflecterende, naakte teksten. Verpakt in kleine verhaaltjes visualiseert Glen Faria – zoals hij echt heet – de situatie. Of het over zijn zwervende vader gaat, of over vrienden van weleer die het leven lieten, Glen leent je zijn ogen waarvan het plaatje nog lang op je netvlies blijft hangen. Tijdens Hart op de Tong trekt Fit het publiek nog dieper zijn wereld in met een akoestische set en verhalen die hem inspireren. 

Kijk op hartopdetong.com om filmpjes van andere artiesten te zien of om te weten te komen wie er binnenkort komen optreden. ZInweb is partner van deze reeks optredens.

Organist: Diederick Koornstra
Camera: Rakesh MVD, Daniel van Duijn, Guido Attema, Paul Stolk
Geluidsmixage: Ronald Veerman
Montage: Guido Attema

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *