Harry van der Kamp – artist in residence

Tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht 2012 van 24 augustus – 2 september zijn twee unieke musici te gast als artist in residence: Masaaki Suzuki en Harry van der Kamp.  Vandaag een trailer gewijd aan Harry van der Kamp.


See video

Harry van der Kamp
“Jan Pieterszoon Sweelinck is de componist die me altijd gefascineerd heeft: een bescheiden man die, naast zijn orgel- en klavecimbelwerken, in een kernachtig oeuvre van chansons, madrigalen, rimes, Cantiones Sacrae en, last but not least, alle 150 psalmen, op meesterlijke wijze de late Renaissance met de vroege Barok heeft samengesmolten.

Dit monument van de Nederlandse muziek gaat in zijn 450ste geboortejaar een hoofdrol spelen in het Festival Oude Muziek. Tijdens 3 concerten plaats ik zijn rijk geschakeerde werk met mijn Gesualdo Consort Amsterdam in een internationale context. Sweelinck kende zijn klassieken en de latere klassieken kenden hem: zijn invloed reikt via generaties van leerlingen tot aan Bach.”

Harry van der Kamp & Gesualdo Consort Amsterdam:
vr 24 aug: Schütz en Gabrieli 
za 25 aug: Sweelincks Cantiones Sacrae 
di 28 aug: Zomerschool
vr 31 aug: Sweelinck in Holland
zo 2 sep: Sweelinck en de leerlingen van Gabrieli

Bekijk hier de video met Masaaki Suzuki. 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *