Handsome Poets over de functie van muziek

In maart 2013 gaf popact Handsome Poets een spetterend optreden bij Hart op de Tong. Halverwege het concert liet gastspreker Rikko Voorberg de bandleden het hart op de tong leggen. Hoe reageerden gevangenen in Zimbabwe op het nummer Sky on fire? En hoe heeft dat hun leven veranderd?


See video

Zinweb is partner van Hart op de Tong (HODT). Het initiatief heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. Tijdens het eerste seizoen wisten Typhoon, Giovanca, Tim Akkerman en Spinvis de bezoekers in vervoering te brengen door ze mee terug te nemen naar hun roots en inspiratiebronnen. 3voor12 noemde de sfeer “spannend en ontwapenend”. Tijdens HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken?

Sinds ze de openingstune van de laatste Olympische Spelen verzorgden, kent heel Nederland de vrolijke en opzwepende muziek van Handsome Poets. Via hun nummers willen ze hun positiviteit door laten stralen naar de wereld. Zie hier de video waarin Handsome Poets ingaan op muziek en hoop.

Bezoek ook een avond van Hart op de Tong! Kijk op de website voor aankomende optredens. Die zullen ook worden aangekondigd op Zinweb.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *