Handboek voor Talent nu los verkrijgbaar

Het Handboek voor Talent is vanaf nu – op veler verzoek- ook los verkrijgbaar. Via onze site, en in de boekhandel!
Kijk voor meer informatie op de nieuwe site: www.handboekvoortalent.nl

Boekrecensie door Kim Castenmiller 

Talent is in. HR afdelingen hebben het competentiemanagement ingeruild voor talentmanagement. Er is een overdadig aanbod aan workshops waarin je je talent kunt ontdekken, talentspellen en boeken over talent. Het waarderend perspectief is in grote opkomst. We hebben in de gaten dat we, met het sleutelen aan onze mindere punten, niet veel verder meer komen. In de voetbal weten ‘ze’ het allang: je bereikt grote hoogten wanneer je traint om van je 8 een 9 te maken. Het is dé ingang om het menselijk potentieel werkelijk te gaan benutten. En van dit potentieel moeten we het nu hebben.

Het ‘Handboek voor Talent’ is een uniek boek. Het is een productie tot stand gekomen door de combinatie van drie unieke talenten: verhelderaar Kees, onderwijzer Jan en opwaardeerder Caroline. Het handboek moedigt iedereen die werkt aan, zijn unieke talent te ontdekken. Want, zoals de auteurs stellen: “Je talent is een bron van levensvreugde.”  Niet alleen als werker zelf wordt je daar blij van, de auteurs vervolgen: “Ontplooien van je talent is ook goed voor je werkgever. Zeker in ons tijdsgewricht. Werk wordt steeds minder mechanisch. Het komt steeds meer aan op het zelfstandig denken en de creativiteit van iedere werker. En dus op de mate waarin die werker durft te handelen vanuit talent.” Het ‘Handboek voor Talent’ is daarmee een uitnodiging aan werkers om voorbij hun functie te gaan. Het nodigt uit niet langer je functie als vertrekpunt te nemen voor je bijdrage in je organisatie, maar jezelf.

Het rijke gedachtegoed dat schuilt achter dit boek, is niet nieuw. Kees Gabriëls, één van de auteurs, schreef in 2011 het boek ‘De Talentmanager. Een integrale visie op nieuw leiderschap in 119 inspirerende bulletins’. Een boek bestemd voor leidinggevenden die werkelijk het potentieel van mensen willen benutten. Te beginnen bij henzelf. Het ‘Handboek van Talent’ is een geweldige hulp daarbij. Het spreekt de medewerker zelf rechtstreeks aan. Het is toegankelijk geschreven, juist doordat Kees, Jan en Caroline hun eigenheid volop in dit boek hebben gelegd. Het boek is leuk als geschenk, een eerste stimulans. Het is een ‘doe-het-zelf’ boek waarmee iedere werker zijn talent kan ontdekken. ‘De Talentmanager’ biedt daarop een verdiepend vervolg. Voor degene die verder wil.

Het ‘Handboek voor Talent’ is een boek voor de HR professional die een abstract begrip als ‘talent’ tastbaar wil maken, voor de manager die zijn medewerkers wil stimuleren meer uit zichzelf te halen en voor de programmamanager Het Nieuwe Werken die zijn bedrijf bewust wil maken wat het betekent om nieuwe werker te zijn. Kortom, het ‘Handboek voor Talent’ is een boek voor iedereen die voorbij zijn functie wil!

Het ‘Handboek voor Talent’ is te bestellen via: www.handboekvoortalent.nl

Kim Castenmiller is organisatiepsycholoog en veranderkundige. Na een loopbaan bij ABN Amro, met meerdere functies op het snijvlak van mens en organisatie, is Kim sinds 2007 eigenaar van KIMverandert. Kim werkt op strategisch niveau met managers en HR afdelingen om bezieling in organisaties terug te brengen. Kim is tevens auteur van ‘Generatie Y aan het werk’ (2009) en ‘Geef je organisatie toekomst’ (2012).

Caroline van der Post
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *