Guus Kuijer schrijft bijbel voor ongelovigen

Schrijver Guus Kuijer heeft een ‘Bijbel voor ongelovigen’ geschreven zodat de mensen die niet gelovig zijn toch in aanraking komen met ‘de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur’.

Genesis is de familiegeschiedenis van een groep koppige mensen onder leiding van Abraham, die vanuit Irak in Egypte terechtkomt. Het boek bevat ook de verhalen over Adam, Eva en de slang, over de zondvloed en de toren van Babel. Al die verhalen vertelt Kuijer opnieuw, vanuit het perspectief van een zoon of een vrouw, een verschoppeling of een bastaard, en daardoor worden de bekende verhalen nieuw en verrassend. Zowel voor wie de Bijbel kent als voor wie er nooit in las is De Bijbel voor ongelovigen een reis door een bekende wereld die ons toch zo vreemd is. 

In 2012 won Guus Kuijer (1942) de Astrid Lindgren Memorial Award, de belangrijkste prijs ter wereld voor een kinderboekenschrijver, voor zijn volledige oeuvre. Ook schreef hij veel boeken voor volwassenen zoals Hoe een klein rotgodje God vermoordde en Het doden van een mens over het proces van Johannes Calvijn tegen Michel Servet.

De Bijbel voor ongelovigen ligt vanaf 16 oktober in de boekhandel. 

Bron: Uitgeverij Atheneum, via Kerknieuws.nl.

 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *